BORGIA

OK, sunt de acord ca acesta este un blog dedicat cartilor… dar cand am fost pus in situatia de a-mi caracteriza blogul in cateva cuvinte am spus: „Books… and some movies…”. Iar acum o sa recurg la partea cu „and some movies” pentru a va povesti cate ceva despre BORGIA, o adevarata capodopera cinematografica.

Cred ca citind titlul majoritatea si-au dat seama ca acesta este un film istoric, care are in centru imaginea binecunoscutei familii Borgia, familie ce a unificat (aproape in totalitate) Italia secolului al XV – lea.

Filmul prezinta atat ascensiunea, cat si declinul familiei papale. Pe parcurs se pot observa foarte usor ambitiile, uneori mult prea mari, ale membrilor celebrei familii, ambitii nascute intr-o tara sfasiata de framantari religioase si politice, carora actualul papa, capul familiei „suverane”, incerca sa le puna capat printr-o unficare a statului cu biserica… unificare, din nefericire, esuata.

Este un film care merita urmarit, din care se pot trage chiar si cateva invataturi, poate cea mai importanta fiind ca soarta nu ii cruta nici macar pe cei puternici.

Ce as mai putea spune… a, da: zeci de multumiri Silvanei pentru pontul ce a dus la vizionarea acestui film! Cu siguranta cea mai buna recomandare a lunii!

3 gânduri despre „BORGIA

  1. Daca ai sa citesti cartea, ai sa iti dai seama ca acel film e o porcarie.Pe mine m-a fascinat aceasta familie care a terorizat Roma si Vaticanul, sub obladuirea Papei Alexandru al VI-lea ( cunoscut si sub numele sau de Rodrigo Borgia ). Iti recomand : ”Crimele Familiei Borgia” , ”Alexandru Borgia”. Acolo vei descoperi adevarata fata a acelor personaje pe care le vezi in film, un film SARAC in evenimente.. Diferenta e de la cer la pamant.

    • Intr-adevar Florin, nu am citit cartea. Iti multumesc mult pentru recomandari. Te asigur ca o sa tin cont de ele! De asemenea recunosc ca de abia de curand am devenit interesat de istoria Italiei (pana acum ma absorbea cea a Frantei).

  2. Uau, zău că nu mă așteptam ca cineva să se uite la film, pentru că am vorbit de el pe blog. Plăcut surprinsă:D

    Din fericire, sau din nefericire, depinde din ce parte privești 😀 Bine, din nefericire. Au fost primii care s-au gândit la unificarea Italiei.

    Îmi place prea mult Borgia ca să critic filmul ăsta. Inutil de spus că stăteam împietrită în fața ecranului.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s