MASCA LUI ATREUS de A. J. Hartley

Trebuie sa marturisesc ca lucrurile stau destul de ciudat cu cartea aceasta. De ce? Pai pentru ca pana acum niciun roman nu m-a tinut treaz pana la ora 4:20 dimineata… bine, cand am inchis volumul era de fapt doar 4:19, dar tot e bizar cum am reusit sa stau sa citesc atat de mult la lumina blitului de la telefonul mobil. Aceasta este una din acele carti pe care nu le poti lasa din mana, desi nu se numara printre „cele mai bune carti citite”… desi se apropie destul de mult de aceasta categorie. Si ca si cum asta nu ar fi fost de ajuns, dupa aceea am stat inca o oara treaz, gandindu-ma la ceea ce tocmai citisem… si, de neinteles, toate acele imagini apareau pe fondul muzical al melodiei WELCOME TO MY LIFE a trupei SIMPLE PLAN. Si se pare ca amintindu-mi acest lucru, versurile au inceput din nou sa-mi colinde prin cap.

f24480-A-J-Hartley-Masca-lui-AtreusA. J. HARTLEY descrie povestea lui Deborah Miller, curatorul unui mic muzeu din Atlanta, Georgia si in acelasi timp o femeie cu principii (cred ca e putin spus, dat fiind caracteruul puternic al protagonistei).

„To be hurt / To feel lost / To be left out in the dark…”

Totul incepe cand Deborah il gaseste Richard Dixon, finantatorul muzeului si mai mult decat un bun prieten (si aici ma refer la un fel de tata), ucis… dar nu oarecum, ci intr-o camera secreta plina cu antichitati grecesti de o valoare inestimabila, o colectie de artefacte miceniene devenita incompleta prin furtul unui trup mumificat impreuna cu o masca mortuara nepretuita.

„… To be kicked / When you’re down / To feel like you’ve been pushed around…”

Astfel, protagonista porneste intr-o uimitoare aventura, ce o duce printre ruinele templelor antice din Grecia si prin Piata Rosie a Moscovei, in timp ce incearca sa scape cu viata dintr-un lant de evenimente care se porneste indata ce Richard este ucis.

„… To be on the edge of breaking down / And no one’s there to save you…”

Rasturnarile de situatie sunt prezente la fiecare pagina (Cum altfel v-ati fi imaginat o legatura intre Al Doilea Razboi Mondial, un arheolog celebru, mumia unui rege micenian  – sau mai degraba a unui dictator nazist – si o grupare rasista purtand un nume in jurul caruia se invarte totul?).

„… No you don’t know what is like / Welcome to my life…”

Cartea merita din plin citata si cred ca este chiar imposibil sa iesi din mrejele ei pana ce nu o termini!

Titlul original: The Mask of Atreus

Titlul romanesc: Masca lui Atreus

Autor: A. J. Hartley

Editura romaneasca: Nemira

Traducator: Eugen Dumitrescu

Nota data de mine: + + + + si 1/4 (din 5)

Reclame

3 gânduri despre „MASCA LUI ATREUS de A. J. Hartley

  1. Oricum eram in pana de idei, asa ca mai intai ma apuc de SK si apoi urmeaza aceasta carte.Ei ++++ si 1/4 din 5 suna mai bine 😀 .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s