ERAGON de Christopher Paolini

Tot sunt întrebat în ultima vreme de ce scriu recenzii pentru cărţi mai vechi. Ei bine, răspunsul este cât se poate de simplu: abia acum citesc aceste cărţi. De ce? Pentru că nu am apucat să o fac până în ziua de azi. Şi apoi mai este o condiţie: o carte trebuie să merite să-i faci o recenzie. De exemplu am terminat de curând lectura la CARTOGRAFI ÎN ŢINUTUL MONŞTRILOR şi SPIOANA IMPERIALĂ, dar nu consider că vreuna merită efortul de a-i scrie o recenzie. Asta este, fiecare cu părerile lui!

Acum, întorcându-mă la subiect, ERAGON este cea mai bună carte fantasy citită anul acesta… mai bună chiar decât TUNELE 3 (gurile rele cred o să mă înjure).

Admit că prima dată când am auzit de autor mi-am zis: „Altul care îl copiază pe Tolkien”. Nici că puteam greşi mai mult! Şi chiar dacă acei urgali seamănă puţin cu orcii, asta nu schimbă valoarea acestei cărţi!

Primul volum din ciclul MOŞTENIREA ne spune povestea lui Eragon, un băiat orfan, crescut de unchiul său, ce găseşte în timpul unei vânători o piatră albastră, frumos şlefuită, ce pare valoroasă. Se gândeşte să o vândă pentru a compensa lipsa vânatului, dar ceea ce nu ştie este faptul că în curând va avea în tovărăşie un dragon şi că va deveni primul Cavaler adevărat din ultima sută de ani! Îi pune numele dragonului Saphira.

Ei, până aici toate bune şi frumoase, nu-i aşa? Dar el încă nu cunoaşte multe lucruri, cum ar fi faptul ca Galbatorix, stăpânul Imperiului, şi el un fost Cavaler, râvneşte ori să-l atragă de partea lui pe noul Cavaler, ori să-l ucidă. Astfel, viaţa lui Eragon devine tot mai ciudată şi mai periculoasă, până când unchiului său este ucis de doi slujitori ai regelui. Şi de aici aventura începe.

Călătorind prin locuri ciudate şi pline de pericole, Eragon, călăuzit de Brom, un povestitor ce se dovedeşte mult mai mult decât atât, învaţă străvechile taine ale Cavalerilor. Dar, după câte se pare, viaţa mai mult ia decât dăruieşte, iar Eragon descoperă acest lucru pe pielea proprie.

Într-o lume de legendă, conturată cu multă măiestrie de autorul, ce la acea vreme avea doar 15 ani, unde zidul ce separă binele de rău este mult mai subţire decât ar trebui, Eragon şi Saphira trebuie să înveţe cel mai important lucru: supravieţuirea.

Cu siguranţă un must have pentru orice cititor de fantasy!

Titlul românesc: Eragon

Titlul original: Eragon

Autor: Christopher Paolini

Editura românească: Rao

Editura originală: Alfred A. Knopf

Traducător: Cezar Octavian Tabarcea

Nota dată de mine: + + + + + (Chiar merita mai mult!)

Reclame

12 gânduri despre „ERAGON de Christopher Paolini

    • Şi mie mi-a plăcut enorm primul! A fost chiar super, dar din păcate seria filmelor nu va mai continua pentru că primul nu a avut succesul sperat…. Păcat!

  1. Ar exista unele zvonuri cum că vor să realizeze și următorul film prin 2012 chiar dacă primul nu a avut un succes așa mare. Nu este ceva oficial. Am citit și eu pe unele site-uri informații și asta am găsit. Eu sincer am văzut filmul și mie mia plăcut foarte mult.

  2. Da’ mult ai mai lipsit.

    oh, da, Eragon e in top 10. Și să vezi cine este, de fapt, Brom:)hehehe. Cărțile sunt foarte bune și o iau crescendo. Îi tot spun lui Doru să citească Eragon e că e foarte frumoasă. Când apare următoareaaaaa:(( a trecut un an!!! chiar mai mult de un an.

  3. și știi care e faza. Am pe masă Eragon. Mă întrebam o chestie de acolo și am adus-o pe birou, deși în mod normal nu s-ar fi întâmplat. Și acum vii tu cu recenzia asta. Ca la Christine. Secretul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s