ERAGON II: CARTEA PRIMULUI NĂSCUT de Christopher Paolini

Yeeeey! În sfârşit am revenit pe blog! Motivul absenţei cred că-l bănuiţi: şcoala… Oricum, acum că toate sunt bune şi frumoase, am decis că un articol nu ar strica. Şi ce articol mai bune, decât unul despre o carte a lui CHRISTOPHER PAOLINI?! ERAGON II a fost uimitor!!! Mai bun chiar decât prima parte! Gata, am spus-o şi pe-asta.

Oricum, am terminat de citit carte cu două săptămâno în urmă. Având în vedere că la şcoală nu puteam citi decât foarte puţin (nu mai mult de 20 pagini pe zi), singura soluţie a fost să citesc noaptea. În mod normal, într-un timp atât de ocupat cu lucrări  şi ascultări, nici nu aş fi conceput aşa ceva, dar fiind vorba despre o capodoperă, am decis că merită să-mi restrâng programul de somn – şi aşa restrâns – cu încă o oră.

Oricum, gata cu introducerea. Să vă spun mai bine despre cea de-a doua carte a ciclului MOŞTENIREA! Povestea începe cu Eragon, ultimul Cavaler în viaţă – în afara regelui Galbatorix -, după lupta cu Umbra numită Durza, din Tronjheim. Urmările bătăliei lasă o povară uriaşă asupra băiatului, atât pe plan fizic, cât şi mental, şi de aici şi un joc psihologic foarte abil, creat de PAOLINI.

Cu toate că Brom l-a învăţat multe, Eragon este încă un novice în tainele magiei, iar singura cale prin care ar putea depăşi un asfel de impas ar fi să-şi desăvârşească învăţătura. Iar acest lucru este posibil numai cu ajutorul elfilor, din oraşul Ellesmera. Şi de aici şi intriga cărţii.

Romanul este bine construit, mai mare decât primul, şi oferă cititorului o incursiune într-un univers din ce în ce mai complex. Chiar dacă este deja un clişeu, cartea este plină de răsturnări de situaţie, unele chiar inimaginalbile. Un alt lucru remarcabil este că încă de la început acţiunea se desfăşoară pe două planuri – unul al avenurilor lui Eragon şi altul al vieţii lui Roran, vărul său, în satul Carvahall -, mai spre final apărând şi un al treilea, care o prezintă pe Nasuada, noua regină a vardenilor şi lupta ei contra Imperiului.

De asemenea, în acest volum dăm şi peste o transformare uluitoare a lui Eragon. Cu toate acestea se demonstrează că până şi intenţiile bune pot sfârşi dezastruos. Sfârşitul este unul surprinzător şi oarecum trist, Cavalerul aflându-şi adevăratele origini.

Cartea este cu siguranţă un must have! Aşa că ce mai pot spune decât: Citiţi! Citiţi! Citiţi!

Titlul românesc: Eragon II: Cartea primului născut

Titlul original: Eldest

Autor: Christopher Paolini

Editura românească: Grupul Editorial Rao

Editura originală: Alfred A. Knopf

Traducător: Cezar Octavian Tabarcea

Nota dată de mine: + + + + + (of, Doamne, chiar mă enervează că asta e nota maximă; merită mult mai mult!)

6 gânduri despre „ERAGON II: CARTEA PRIMULUI NĂSCUT de Christopher Paolini

  1. stai să o vezi pe a treia. Man, a trecut:-? ia să vedem… parcă la sfârșitul lui 2008 a apărut Brisingr. Da, parcă la gaudeamus. Ar cam fi timpul să vină următoarea.

    Ce-i Ch-ul acela de la sfârșit :))?

  2. Salut! Am gasit nenumarate site-uri cu cele 3 carti in limba engleza ca free e-book; dar nu am gasit nici macar un capitol in limba romana. Cunosti vreun site in care exista traduceri ale acestor carti ?

    Cu probitate,
    APA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s