Borgia

OK, sunt de acord ca acesta este un blog dedicat cartilor… dar cand am fost pus in situatia de a-mi caracteriza blogul in cateva cuvinte am spus:„Books… and some movies…”. Iar acum o sa recurg la partea cu „and some movies” pentru a va povesti cate ceva despre BORGIA, o adevarata capodopera cinematografica.

Cred ca citind titlul majoritatea si-au dat seama ca acesta este un film istoric, care are in centru imaginea binecunoscutei familii Borgia, familie ce a unificat (aproape in totalitate) Italia secolului al XV – lea.

Filmul prezinta atat ascensiunea, cat si declinul familiei papale. Pe parcurs se pot observa foarte usor ambitiile, uneori mult prea mari, ale membrilor celebrei familii, ambitii nascute intr-o tara sfasiata de framantari religioase si politice, carora actualul papa, capul familiei „suverane”, incerca sa le puna capat printr-o unficare a statului cu biserica… unificare, din nefericire, esuata.

Este un film care merita urmarit, din care se pot trage chiar si cateva invataturi, poate cea mai importanta fiind ca soarta nu ii cruta nici macar pe cei puternici.

Ce as mai putea spune… a, da: zeci de multumiri Silvanei pentru pontul ce a dus la vizionarea acestui film! Cu siguranta cea mai buna recomandare a lunii!

 

3 gânduri despre „Borgia

  1. Iti recomand Otrava si pumnalul familiei Borgia de Michel Zevaco. E o carte superba pe subiectul asta. Si filmul Immoral Tales are o povestire cu Borgia, pe langa una cu contesa Bathory si inca vreo 2, dar e un film destul de dur.

      • este f buna, atat ca actiune cat si ca parte romantica. atentie,exista si una de dumas cu acelasi titlu, care e insa documentar.
        p.s. eu zic sa renuntam la vorbitul cu „dvs.” ca ingreunam comunicarea:). felicitari pt acest blog pe care am gasit lucruri interesante si numai bine! (a, si death note e superb, ma bucur ca am dat de el pe blogul tau).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s