Jumper

Da, da, ştiu! JUMPER devine o obsesie, dar, sincer, nu-mi pasă. Niciodată nu am ascuns faptul ca eu consider majoritatea defectelor calitaţi!

Şi cum aţi fi vrut să nu scriu despre un film ce mi-a plăcut enorm?! Acum un lucru: filmul nu are aproape nicio legătură cu seria de romane a luiSTEVEN GOULD, poate doar numele personajelor şi unele întâmplări minore! Aşa că, pentru a nu considera ecranizarea un eşec, am decis să mă prefac că puţinele asemănări cu romanele sunt doar simple coincidenţe 😀

Aşa, acum… JUMPER este o adevărată capodoperă cinematografică din mai multe puncte de vedere! În primul rând ar fi jocul ireproşabil al actorilor. Apoi ar fi efectele speciale realizate excelent!

Povestea se învârte în jurul lui David Rice, care, acidental (şi în mod diferit faţă de carte) află că este un Jumper, adică se poate teleporta. Puterile lui Davy sunt mult mai mari ca in carte, el putandu-se teleporta oriunde, chiar si cu ajutorul unei fotografii!

Idila dintre el şi Millie urmează cursul cărţii, însă, spre deosebire de aceasta, tot ce ţine de acţiune este mult mai accentuat! De asemenea, şi caracterul lui David este puţin schimbat: in film este cumva mai nepăsator şi nu atât de sensibil pe cat il descrie STEVEN GOULD.

Suspansul este mărit si prin apariţia altor Jumperi, dar si a unei misterioase „Inchiziţii”, ce îi vânează de sute de ani pe cei cu puteri asemenea lui David.

Dar gata… Uitaţi-vă şi veţi înţelege mai bine! Chiar merită! Eu l-am văzut deja de trei ori şi tot nu m-am săturat!

 

Lasă un comentariu