Sleepy Hallow (Legenda Călăreţului fără Cap)

Deci da, am ajuns sa scriu o recenzie despre un film horror… ei, si ce? Dar stiti cine a jucat rolul principal? Nu, nu stiti, e clar. Daca ati sti cred ca ati fi de acord cu acest articol. Protagonistul este jucat de Johnny Deep! In plus mai apare si Chrisina Ricci. A, da, si o poveste ce te vrajeste pe loc! Inainte de a incepe sa va povestesc despre filmul difuzat de Prima TV, am sa va spun ca desi  a fost aparut in cinematografe in 1999, este extraordinar de bine realizat, tabloul usor medieval fiind conturat printr-un joc actoricesc si efecte speciale ireprosabile. Am vazut filmul pentru a doua oara… Prima data l-am vizionat cam pe la varsta de 10 ani… si atunci m-a ingrozit. Dar acum, avand antrenament cu SUPERNATURAL, am incercat din nou si surpriza: tot m-a speriat. Dar nu regret ca m-am uitat.

426

Povestea incepe cand detectivul Ichabod Crane este chemat interiosul satuc Sleepy Hallow pentru a investiga o serie de 3 (de fapt pana la urma 4) crime bizare. Dupa cate se pare, victimelor le lipseste capul.

Aflam astfel povestea unui soldat crud, ce calarea un cal negru, urias si decapita oamneii din pura placere. La randul lui e omorat si decapitat, apoi ingropat impreuna cu capul langa un copac (Copacul Mortului) intr-o padure intunecoasa.

Dar de ce atatca fantoma tocmai acum? Si de ce ia capetele victimelor?

Un secret inspaimantator, un erou destul de nostim si un calaret ce tasneste dintr-o mare de capete, controlat de egoismul uman… Cu calte cuvinte, un film memorabil!

Dar la fel de bine este introdusa si dragostea in acest film: o iubire intre o tanara cu un suflet mult prea bland si un detectiv suspicios care, in ciuda experientei, greseste de nenumarate ori.

Jocul psihologic este cat se poate de intens, iar filmul in sine ne arata cat de mult pot corupe puterea si dorinta de razbunare. O adevarata capodopera cinematografica!

 

Lasă un comentariu